Kaspók

A kaspók az otthon és a munkahely díszei, amelyben nem csak egyes növények kaphatnak helyet, hanem mutatós összeültetések is. A fotókon látható növények a dekoráció részei, nem járnak a termékekhez.

Hasznos tanácsok

Először válassz növényt, aztán cserepet, végül mindehhez kaspót!

Fontos, hogy az ajándékozó és az ajándékozott is tisztába legyen vele, milyen növények is találhatók összeültetésben az edényben, amelyet egy szép kaspó tesz elegánssá. Ha házilag készítesz növény összeállításokat, ne feledd, hogy azonos vagy hasonló környezeti- és tápanyagigényű növényekből álljanak. Az edényes összeültetések alkalmi jellegűek. Fel kell készülni, hogy a növényeket előbb-utóbb át kell ültetni, akár külön cserépbe, akár ismét összeültetve, de már nagyobb edényben, akár úgy, hogy házilag állítunk elő újabb növénykompozíciót, szem előtt tartva az imént említetteket.

A kaspóválasztást mindig a kiszemelt növényhez igazítsd! A kaspókon nincs drén nyílás, tehát, a cserépből kifolyt öntözővíz a kaspóba folyik. Egyes kaspóknak ez nem okoz gondot, de a növénynek igen. Ha kaspót használsz, ellenőrizd, hogy áll-e benne víz, és, ha vizet találsz benne, öntsd el. Egyes kaspók kevésbé “szeretik” a vizet, ezekbe szárazságtűrő vagy pozsgás növények cserepeit állítsd. Őket remélhetőleg úgysem fogod túlöntözni.

Ha túl kis kaspót választasz egy gyorsan fejlődőt szobanövény bébihez, ne csodálkozz, hogy gyorsan kinövi a cserepet a kaspóval együtt. Szerencsés esetben találsz a kaspóhoz egy másik növényt, de sokszor bizony a kaspó elárvul, és feleslegessé válva akár a szemétre is kerülhet.

Tekintsd meg kaspóválasztékunkat!