Növénytápok & talajkondíciónálók

1–18 / 22 találat

1–18 / 22 találat

Bio növénytápok, műtrágyák, talajkondicionálók, mikrobiológiai készítmények zöldségtermesztéshez, gyümölcshöz és szőlőhöz, és a gyönyörű pázsithoz & díszkerthez.

A három legfontosabb makro tápelem (N, P, K) mellett mind nagyobb figyelmet kell fordítanunk a megfelelő mezo- és mikroelem-ellátásra is. Csak a mikroelemek pótlására is kiterjedő arányos tápelem ellátás biztosítja növények harmonikus tápanyag ellátását. A mikroelemek a növényi szervezetben csak kis mennyiségben (0,01% – 0,00001%) fordulnak elő. Csekély mennyiségeik ellenére azonban a növényi életfolyamatokban betöltött szerepük alapvető jelentőségű.

„A növények számára esszenciális mikroelemek zömében fémionok. Elsődleges funkciójuk az élő szervezetekben lévő, kis- és nagyméretű molekulák negatív, elektronban gazdag részeivel való kapcsolat kialakítása pozitív töltéseik révén. A különböző fehérjékkel való kapcsolatuk következtében a mikroelemeknek fontos szerepe van a különféle biokémiai folyamatokban, az élő sejtben végbemenő biokémiai reakciók szabályozásában és azok elősegítésében. Ahhoz, hogy ezen létfontosságú elemekkel megfelelően tudjunk gazdálkodni, ismernünk kell a növényi életfolyamatokban betöltött szerepüket, előfordulásukat a talajban, jellemző hiánytüneteiket, valamint elégtelen ellátottságuk esetén a gyógyítás lehetőségeit.” Forrás: perefert.hu

A növények megfelelő tápanyagellátása segíti a növények egészséges fejlődését, növeli a terméshozamot. A legyengült növények hamarabb válnak a kórokozók martalékává, az állati kártevők prédájává, mint egészségtől duzzadó társuk.

Válassz környezetbarát termékeink közül!

Megosztás:

Facebook
Google+