Organit lombtrágya termékcsalád

Az Organit lombtrágya termékcsalád (EK-műtrágyák) első díjat nyert a Magyar Növénytermesztésért Termékdíj pályázaton. Magyar kutatások eredményeként tagjai sikeresen alkalmazhatóak a kiegyensúlyozott növényi életfolyamatok fenntartására, a magvetéstől egészen a növények életciklusainak végéig.

A Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. az ökológiai gazdálkodásban felhasználhatónak ítélt készítményei között tartja számon őket.

Az alkalmazkodó termesztéstechnológiát segítő, a növények saját védekező rendszerét stimuláló Organit bór, cink, kálcium, magnézium és vas készítmények a növények lombozatán keresztül hatnak. A növénytermesztésnek szüksége van olyan természetes alapanyagokra, amelyek megfelelő mikro- és makroelem-pótlásra képesek. Ez az öt bio kelát a szőlészettől a gyümölcsösön és kalászosokon át a kapásokig számos növénykultúrának jelent gazdaságos megoldást. A kutatások 2013-14-ben kezdődtek, 2016-17-ben került piacra itthon, majd külföldön a magyar termék. Gyártó: AGROTERM Kft.

Az Organit lombtrágyák tápelemei EDDHSA (C18H20O12N2S2) kelátképzőt tartalmazó dudarit oldatban találhatók.

A dudarit barnaszénből őrölt, Magyarországon előállított termék, amely magas szervesanyag és huminsav koncentráció mellett jelentős foszfor, kálium és mikroelem tartalommal rendelkezik. A mezo- és mikrolemeket a kelátképző EDDHSA (C18H20O12N2S2) tartja növények által felvehető formában.

Termesztett növényeink környezetkímélő védelmét az agrotechnikai eljárások és a betegség-ellenálló fajták nemesítése mellett a klasszikus értelemben növényvédő szernek nem minősülő, a növények saját védekező rendszerét stimuláló készítmények nagyobb arányú felhasználásával lehet hatékonyan és gazdaságosan megoldani. Az organit termékcsalád ehhez kínál természetes, környezetkímélő és szélsőséges időjárási helyzetekben is biztos segítséget.

A lombtrágyázás hatékony módszer, de csak, ha jól csináljuk!

Magazin cikk: A szárazság és a tápanyaghiány összefüggése, avagy kalandos vízitúra a talajból a növénybe.

Általunk forgalmazott termékek

Az Organit Bór (1 liter) lombtrágya segíti a szénhidrátszállítást, a virágképződést és megtermékenyülést, a stresszhelyzetek átvészelését, növeli az olajos növények olajtartalmát, javítja a növények vízmérlegét.

Az Organit Kalcium (1 liter) lombtrágya komplex mikroelem tartalmával hatékonyan pótolja a kalciumot. Hiánytüneket kezelésére, termés minőség, terméstárolhatóság javítására szolgál.

Az Organit Magnézium (1 liter) lombtrágya, magnézium tartalmú tartalmú EK műtrágya, hiánytünetek kezelésére, termésminőség javítására, a termésmennyiség növelésére.

Az Organit Réz (1 liter) lombtrágya a réz hiányának megelőzésére, illetve a hiánytünetek szükség szerinti kezelésére, lemosópermetezéskor.

Az Organit Réz+Kén (1 liter) lombtrágya ajánlott réz és kén hiányának megelőzésére, illetve hiánytüneteinek kezelésére, lemosópermetezéshez.

Válassz a környezetbarát termékek közül!