Leírás
A San Marzano paradicsom egy klasszikus olasz, szilva paradicsom, melyet alacsony víztartalma miatt leginkább paradicsomszószokhoz szokták felhasználni, de friss fogyasztásra is ajánlott. A gyümölcs húsos, roppanós, leveses, viszonylag kevés helyet foglalnak a magok, és jól kikanalazhatók a gyümölcshúsból. Ezért salátákhoz is kitűnő. Feldolgozása könnyű, jól aszalható.
A San Marzano paradicsom gondozása
Vetés palántának februártól májusig, kiültetés az utolsó fagyok után júniusi. Ez a folytonnövő paradicsom igen bőtermő. 80 nap alatt fordul termőre. Támasztékot igényel. Gyümölccsel berakódott hajtásai idővel a földre hajolnak. Ezért ajánlott a fólia takarás, és/vagy támasztékhoz rögzítés. Gyakran két szálra nevelik. Betakarítás júliustól októberig.
Információk a paradicsomtermesztéssel kapcsolatban: Paradicsomtermesztés házikertben;Bőséges paradicsomszüretről álmodozol?
Az egzotikus paradicsomok nevelése hasonló a hagyományos fajtákéhoz.
Böngéssz a Kertlap paradicsomos cikkei között!
Ajánljuk figyelmedbe Kiepenkerl virágmagjainkat.