Okatsune® japán metszőeszközök

A Kertlap Webáruház az Okatsune termékek egyetlen hivatalos magyarországi viszonteladója!

Okatsune® japán metszőeszközök
Tsuneichi Okano 1925-ben kovácsinasként kezdte pályafutását, majd 1940-ben Hiroshimában megalapította a mára Japán legelismertebb metszőeszközeinek gyártójává váló Okatsune®-t.

Eleinte limitált darabszámú, csúcsminőségű kézműves árut állított elő, amihez hagyományos módon megvalósított egyedi gyártási folyamatot alkalmazott. Az évek során növelte a termékválasztékot, és tökéletesítette a technológiát.
Ismeretőjele volt, hogy a remekműveknek számító termékeinek nyelét a japánok számára a boldogságot szimbolizáló vörös és fehér színűre festette, amely mára a világklasszisnak számító brand részévé vált.

Közel 80 évvel később az Okatsune® már világszerte népszerűségnek örvend. A választék részét képezik a metsző, vágó és szüretelő eszközök éppúgy mint a bonsai és a hagyományos japán virágelrendezéshez használatos ikebana ollók.

Okatsune® japán metszőeszközök
Az Okatsune® japán metszőeszközök pengéit a katana szamuráj kardokhoz hasonlóan Izumo Yasugi acélból kovácsolják. A Yasugi acél jellemzője a magas szén tartalom, és a nagy szakértelmet kívánó, hagyományos kovácsolási technológia, amelyet kizárólag Izumo tartományban alkalmaztak Izumo vasreszelék felhasználásával. A Tsuneichi Okano által kidolgozott innovatív edzési eljárás során nagyon magas, 60.0 – 61.0 Rockwell keménységűvé váló acél teszi páratlanná az Okatsune® termékeket. A keménység biztosítja az éles vágásfelületet, a fa könnyű átvágását, és vágáskor a vágóélnek hajszálpontos támasztópenge mellé simulását. A penge lágy vasmagja fenntartja a rugalmasságot, ezért a pengék összehangoltan működnek intenzív használat után is. Ez a tökéletesség és különlegesség a használat során mutatkozik meg.

Az acél keménységének köszönhető borotvaéles Okatsune® pengék hosszú ideig roncsolás mentes felületet, precíz vágást biztosítanak. A kétszögű él segít a roncsolásmentes metszfelület kialakításában. A vágáshoz kevés erőkifejtés szükséges. Az Okatsune® metszőeszközök bár könnyűek, olyan erőkifejtésre képesek, hogy a felhasználónak egy vastagabb ág átvágása sem megerőltető, és nem kell attól félnie, hogy pengék kicsorbulnak, eltörnek.

Az Okatsune® termékek egyszerűek, kevés alkatrészből épülnek fel. Ez biztosítja a stabilitásukat, és az egyszerű használatot. Súlyuk könnyű, kevés karbantartást igényelnek. Bármennyire tökéletesek is, az Okatsune® eszközöket sem árt használat után megtisztítani, a pengéket, növényi olajjal megolajozni (pl. oliva) és a következő használatig zárt állapotban száraz helyen tartani. Helytelen karbantartás esetén előfordulhat rozsdásodás. Ha odafigyeléssel, szeretettel bánsz velük, egy életen át kitartanak!

Garancia

Az összes webáruházukban kapható Okatsune® termékre 10 év garanciát vállalunk!

1. A garanciát az 1999/44 / EK európai irányelv és a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet szerint kell kezelni, amennyiben ez eltér.

2. A garancia értékelésére a jogosult terméket vissza kell küldeni az eladónak. A szállítási költségeket nem fedezi a garancia.

3. A garancia általában magában foglalja azokat a hibákat, amelyek az anyagban, a szerkezetben vagy a kidolgozásban jelentkeznek, és nem vonatkozik olyan sérülésekre, amelyek a szállításkor, a helytelen használat következtében és / vagy a kopást jól viselő alkatrészek kopásában jelentkeznek.

4. Egy termék, amely jogosult a garanciális javításra, lehetőség szerint első fokon javításra kerül.

Megosztás: